2min Devices

Twee nieuwe Samsung ATIV-tablets aangekondigd

Samsung heeft vanavond drie nieuwe producten uit de ATIV-serie gepresenteerd. Het gaat om de Samsung ATIV Q en ATIV Tab 3.

ATIV Q

De Samsung ATIV Q is een tablet met twee gezichten. Er draaien namelijk twee besturingssystemen op: Windows 8 en Android 4.2 Jelly Bean. Daardoor kunnen gebruikers Android-applicaties die nog niet voor Windows 8 zijn uitgebracht toch gebruiken.

De tablet is voorzien van een scherm van 13,3 inch, met een resolutie van 3200 bij 1800 pixels. De tablet is voorzien van een toetsenbord en dankzij een handig scharnier kan de tablet meerdere vormen aannemen. De tablet- en laptopmode zijn bekende verschijningen, het scherm kan echter ook nog 180 graden gedraaid worden en in een soort zwevende mode worden geplaatst. Daarmee lijkt de ATIV Q op de onlangs aangekondigde Acer Aspire R7.

Onder de motorkap zit een Intel Core i5-processor, 4GB werkgeheugen en een SSD-schijf met 128GB opslagruimte. De laptop heeft een accuduur van 9 uur, meldt Samsung.

Twee nieuwe Samsung ATIV-tablets aangekondigd

ATIV Tab 3

De Samsung ATIV Tab 3 is een Windows 8-tablet van slechts 8,2 millimeter dik, waarmee de tablet volgens Samsung de dunste Windows 8-tablet van dit moment is. Samsung heeft de ATIV Tab 3 voorzien van een Intel Atom X2760-processor, 2GB werkgeheugen, 64GB opslagcapaciteit en een 10,1 inch scherm met een 1366 bij 768 resolutie. Samsung belooft een accuduur van 10 uur.

De Samsung ATIV Tab 3 wordt voorzien van Office 2013, daarvoor hoeven gebruikers geen extra bijdrage op te hoesten.

Beschikbaarheid

De Samsung ATIV Q wordt eind augustus uitgebracht en zal een prijskaartje van 1.699 euro krijgen. De ATIV Tab 3 mag rond diezelfde tijd verwacht worden en zal 699 euro kosten.

Update (21:11)
Prijs en lanceerdatum aan artikel toegevoegd.