1 min

Volgens informatie op het Chinese sociale netwerk Weibo heeft Samsung een 12 inch tablet in ontwikkeling met een QHD-scherm en zal de tablet voorzien worden van Windows 10. Daarmee lijkt een terugkeer van de Samsung Ativ-serie een mogelijkheid.

De laatste Ativ-producten van Samsung dateren alweer uit 2013, het bedrijf gebruikte de naam Ativ voor zijn Windows-laptops, smartphones en tablets. Net als veel andere fabrikanten heeft Samsung ook geprobeerd succesvol te worden met mobiele Windows 8-producten, helaas bleek de consumenten meer interesse te hebben in Android en iOS-producten. Om die reden zijn veel fabrikanten er vervolgens weer mee gestopt.

Met de introductie van Windows 10 heeft Microsoft zijn zaakjes beter voor elkaar en is het de vraag welke fabrikanten het lef hebben om opnieuw in te zetten op Windows-smartphones en -tablets. Samsung lijkt in elk geval een poging te willen doen met een 12 inch tablet. Deze zou voorzien zijn van een QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, aan de binnenkant komt een Intel Core M-processor uit de zesde generatie, een Intel Skylake-chip. Verder zou er 4GB aan werkgeheugen aanwezig zijn en een S-Pen.

De tablet zou verder slechts 6,2mm dik zijn en maar 600 gram wegen. Wanneer de tablet wordt gepresenteerd en welke naam die krijgt is nog onduidelijk. Mogelijk toont Samsung het product tijdens de IFA in Berlijn.

Bovenstaande afbeeldin is van een Ativ-tablet met Windows 8