1 min

Japanse onderzoekers hebben een bril ontwikkeld die ervoor zorgt dat de Google Glass-bril van andere gebruikers je gezicht niet meer kan herkennen. De Japanse bril maakt het gezicht onherkenbaar met behulp van 11 leds die infraroodlicht uitzenden, deze methode werkt ook tegen andere gezichtsherkenningsmethoden. waarbij camera’s worden gebruikt die infrarood vastleggen.

Google Glass is op veel gebieden erg vooruitstrevend, maar er zijn ook mensen die zich zorgen maken om hun privacy omdat er een camera in de bril is geplaatst. Dat zorgt ervoor dat Google Glass-eigenaars ongemerkt opnames kunnen maken, maar ook gezichtsherkenning is een breekpunt voor mensen die de bril zelf niet willen gebruiken.

De Japanse onderzoekers van het Institute of Technology and Information komen met een oplossing voor dat probleem; al moet je wel zelf ook een bril opzetten, waardoor je gezicht onherkenbaar wordt. Een gewone zonnebril dragen helpt niet, het gebruik van leds met een grote helderheid is de oplossing. Het mooie aan de bril is dat infraroodlicht voor het menselijk ook niet zichtbaar is.

Om ook camera’s die geen infraroodlicht vastleggen te foppen zijn de onderzoekers ook bezig met een bril met reflectieve materialen. Dat idee was echter nog niet klaar om getoond te worden.