1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ralp de la Vega, CEO van AT&T, vergelijkt de HTC First met Apple’s ROKR. De HTC First is de eerste telefoon met Facebook Home als standaardskin voor Android, maar werd geen commercieel succes. De la Vega ziet de toekomst van Facebook op de mobiele markt echter positief in en vergelijkt de situatie met Apple’s verleden voordat het met de iPhone kwam.

AT&T heeft alle exemplaren van de HTC First verkocht, maar moest daarvoor wel de prijs verlagen van 99 dollar naar 99 dollarcent in combinatie met een contract. De lancering van de Facebook-telefoon werd in het Verenigd Koninkrijk geannuleerd en het verhaal lijkt nu afgesloten.

Facebook’s eerste stappen in de smartphonemarkt lijken daarmee niet succesvol geweest, maar De la Vega vergelijkt de situatie graag met die van Apple, voordat het de iPhone presenteerde. Het Amerikaanse merk bracht in 2005 samen met Motorola de ROKR uit, een telefoon die door iTunes werd ondersteunt. Dit product werd eveneens geen succes, maar enkele jaren later veroverde Apple alsnog de markt. Het bedrijf had ingezien hoe het niet moest en nam het heft in eigen hand, zonder tussenkomst van een fabrikant zoals Motorola.

De Motorola ROKR werd gezien als een vereiste stap tot het succes van de iPhone. Facebook moet volgens De la Vega nu uitzoeken hoe het alsnog succes kan vinden met Facebook Home (review).