1 min

De Amerikaanse telecomprovider AT&T overweegt om de verkoop van de HTC First te staken vanwege tegenvallende resultaten. De smartphone van HTC is standaard voorzien van Facebook Home, een skin voor Android die het sociale netwerk dieper integreert in Google’s mobiele besturingssysteem.

Facebook’s meest recente pogingen om door te breken op de mobiele markt lijken opnieuw in de kiem gesmoord te worden. Facebook Home (review) werd niet bepaald met gejuich ontvangen, de software krijgt van meer dan de helft van de beoordelaars de minimale score van één ster toegekend. Nu lijkt ook de HTC First geen potten te kunnen breken.

AT&T is de op één na grootste telecomprovider in de Verenigde Staten en de enige partij die de HTC First in de markt verkoopt dankzij een exclusieve deal. Van die deal had het bedrijf vast meer verwacht, een maand na de lancering wordt al overwogen of het niet beter is om de telefoon uit de schappen te halen. Vorige week werd de prijs van de telefoon in combinatie met een contract al verlaagd van 99,99 dollar naar 99 dollarcent.

Een woordvoerder van AT&T weigerde om de verkoopcijfers van de HTC First bekend te maken, woordvoerders van Facebook en HTC wilden eveneens geen commentaar geven op de geruchten.