2min

Opnieuw is de Motorola X-smartphone opgedoken, ditmaal meldt een bron dat het toestel momenteel wordt getest door telecomprovider Sprint in de Verenigde Staten. Dit zou duiden op een aanstaande lancering van de smartphone op de Amerikaanse markt.

De laatste maanden duiken er met regelmaat geruchten en uitgelekte foto’s op van Motorola’s nieuwe smartphone. De Motorola X heeft daardoor bij veel mensen een hoge verwachting geschept, omdat het apparaat een soort comeback van Motorola moet tekenen, dit wordt het eerste toestel dat het resultaat is uit een diepgaande samenwerking met moederbedrijf Google.

Mensen verwachten dit indirect terug te zien in de smartphone, maar als we de specificaties nader bekijken dan zijn we niet direct onder de indruk. Het lijkt erop dat de Motorola X een smartphone wordt voor het brede publiek en daardoor niet over de allerhoogste specificaties zal beschikken. Op basis van de specificaties die in de geruchten de ronde doen gaat het om een midrange model.

Op basis van de foto’s lijkt het te gaan om een toestel met een schermformaat van 4,7 inch met 720p-resolutie ofwel 720 x 1280 pixels. Verder zou het toestel volgens geruchten beschikken over een Snapdragon-processor die is geklokt op 1,7 GHz, of het gaat om een dual-core of quad-core is onduidelijk. Verder wordt de Motorola X voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit.

Sprint zou op dit moment een toestel in het bezit hebben waarmee wordt gekeken of deze goed samenwerkt met het 4G-netwerk van de provider. Dat lijkt een bevestiging van 4G-ondersteuning.