Motorola is bezig met een nieuwe high-end smartphone. Dat is op zich niet zo’n grote verrassing meer, maar Google’s dochter heeft wel enkele opvallende details publiek gemaakt. Zo wordt de Moto X, zoals het toestel moet heten, gefabriceerd in de Verenigde Staten. Vele details blijven nog onduidelijk en dat geldt ook voor het uiterlijk. Motorola’s CEO Dennis Woodside had de telefoon in zijn broekzak en daar bleef het toestel ook. De bovenstaande afbeelding is eerder uitgelekt en toont mogelijk de smartphone.

De D11-conferentie laat weer van zich horen. Waar we gisteren veel nieuws over Apple konden melden vanuit diens CEO Tim Cook, volgt vandaag nieuws over Motorola. Google’s dochteronderneming is bezig met een nieuw vlaggenschip en dat toestel moet in de Verenigde Staten gemaakt worden en ook een deel van de componenten zijn afkomstig vanuit dat land. Motorola gebruikt een faciliteit in Texas, waar Nokia vroeger telefoons liet produceren. Dat staat in groot contrast met Motorola’s concurrentie, die toestellen normaliter in Azië laat maken.

De Moto X wordt voorzien van een OLED-scherm. De telefoon zal zich bovendien bewust zijn van de positie waarin deze zich bevindt. Zo kan de smartphone herkennen wanneer deze zich in je broekzak, hand of auto bevindt. Ook zou de telefoon moeten aanvoelen wanneer je een foto of video wil schieten. Twee andere belangrijke eigenschappen van de Moto X zijn de accuduur en de robuustheid van het toestel.

Motorola heeft de Moto X ontworpen om te concurreren met de vlaggenschepen van marktleiders Apple en Samsung. Volgens een persbericht van Motorola moet de telefoon in de zomer beschikbaar komen, onduidelijk is nog in welke markten het toestel uitgegeven wordt.