1 min

Microsoft heeft vanavond Windows 8.1 gepresenteerd en de preview versie is inmiddels ook al te downloaden voor alle Windows 8-gebruikers, zodat ze deze kunnen testen. Wel heeft Microsoft al een waarschuwing uitgegeven dat sommige gebruikers even moeten opletten omdat de update niet direct op alle systemen werkt.

De Windows 8.1 preview zoals die nu is vrijgegeven werkt nog niet direct goed samen met alle computers. De ondersteuning voor bepaalde videokaarten ontbreekt in Windows 8.1 waardoor gebruikers eerst in Windows 8 hun videokaartdriver moeten updaten voordat ze upgraden naar Windows 8.1.

Microsoft heeft al aangegeven dat het druk samenwerkt met de OEM-fabrikanten om ervoor te zorgen dat bij de lancering van de definitieve versie van Windows 8.1 het wel goed werkt. Dit kunnen we waarschijnlijk zien als het eerst mankement dat Microsoft heeft gevonden in de nieuwste versie van het Windows 8 besturingssysteem.

Inmiddels is bekend dat het gaat om relatief nieuwe 32-bit Atom-processoren die de upgrade naar Windows 8.1 niet zomaar kunnen maken en eerst een nieuwe videokaart driver nodig hebben. Computers die van deze Atom-processor gebruik maken zijn onder meer de Lenovo ThinkPad Tablet 2, ASUS VivoTab TF810C, HP Envy X2, HP ElitePad 900, Samsung ATIV Smart PC en de Fujitsu ARROWS Tab.

Gebruikers die Windows 8.1 willen uitproberen kunnen hier terecht! Voor iedereen die meer wilt weten over de nieuwe versie van Windows 8, kan dit uitgebreide Windows 8.1 artikel raadplegen.