1 min

De iPhone 5S zal mogelijk ondersteuning bieden voor een nieuwe versie van LTE-netwerken die hogere snelheden biedt. LTE Advanced is momenteel nog op zeer kleine schaal beschikbaar en de komst naar de Benelux kan mogelijk nog jarenlang op zich laten wachten.

Het verhaal over ondersteuning voor LTE Advanced kwam tot stand doordat Apple in gesprek zou zijn met SK Telecom, een Koreaanse telecomprovider die plannen heeft voor dergelijke netwerken. Als de iPhone 5S ondersteuning zou krijgen voor LTE Advanced, zou de telefoon op papier tweemaal zo snelle dataverbindingen kunnen realiseren, mits deze door het netwerk ondersteund worden natuurlijk. De theoretische snelheid van LTE Advanced ligt op 150 Mbps.

Nederlandse telecomproviders hebben tegenover Techzine verklaard dat LTE Advanced op termijn wel ondersteund kan worden. De huidige LTE-zendmasten zijn uit te breiden en hoeven niet in hun geheel vervangen te worden. Of en wanneer de providers dit gaan doen wordt niet duidelijk.

Naar verluidt is de productie van de goedkopere iPhone al opgestart bij Foxconn. De behuizing van deze telefoon wordt in verschillende kleuren uitgevoerd, gisteren lekte een afbeelding van een groene variant uit, maar er worden nog andere kleuren verwacht.