Microsoft gaat stoppen met het aanbieden van Technet-abonnementen aan IT-managers en zogeheten early adopters, mensen die snel instappen in nieuwe technologie. Microsoft bood deze abonnementen aan tegen een aantrekkelijk tarief, met zo’n abonnement kan je alle Microsoft-software downloaden, installeren en gebruiken. Vanaf 31 augustus stopt Microsoft met de verkoop van deze abonnementen.

Microsoft laat weten dat klanten die een abonnement voor 31 augustus afsluiten gewoon nog een jaar lang gebruik kunnen maken van de dienst. Op 30 september 2014 zal de Technet-abonnementsdienst volledig offline worden gehaald. Microsoft laat weten dat de Technet-abonnementen verouderd zijn en dat tegenwoordig van veel software een probeerversie wordt aangeboden. Ggebruikers hebben daarmee 30 dagen de tijd om de software te testen. Daarna moet de software worden aangeschaft om deze te kunnen gebruiken.

Voor IT-professionals is er nog wel een alternatief voor de Technet-abonnementen, dat zijn de MSDN-abonnementen. Deze zijn echter een heel stuk duurder dan de Technet-abonnementen, een Technet-abonnement begint bij ongeveer 200 euro, terwijl het goedkoopste MSDN-abonnement 750 euro kost. De uitgebreidere MSDN-abonnementen kosten al snel duizenden euro’s. Voor early adopters zal dit waarschijnlijk te duur zijn.