2min

LG houdt op 7 augustus een persevenement in New York voor de introductie van de Optimus G2. Hoewel dat niet helemaal bevestigt is valt uit onderstaande video op te maken dat het over een nieuw toestel gaat uit de Optimus G-serie en dan ligt de Optimus G2 het meest voor de hand. Al kan LG natuurlijk voor een afwijkende naamgeving kiezen.

In onderstaande video komt meerdere malen de tekst voorbij; "To me, you are perfect. From G…". Waarmee de relatie met de Optimus G-serie al snel is gemaakt. Op het einde van de video staat; "Great 2 have you!", waarbij de 2 een heel stuk groter is. Al met al gaan wij er dan vanuit dat het om de Optimus G2 gaat. LG zal dus zeer hoogstwaarschijnlijk een nieuw high-end toestel gaan lanceren welke voorzien zal zijn van de allernieuwste hardware, waaronder een Snapdragon 800-chip, dit is de nieuwe mobiele chip van Qualcomm die opnieuw veel sneller en zuiniger is dan zijn voorgangers. Tot op heden heeft alleen Sony de Xperia Z Ultra aangekondigd met de Snapdragon 800.

Grote vraag is alleen wanneer dit nieuwe LG-toestel dan in Nederland zal verschijnen. LG heeft er het afgelopen jaar steeds voor gekozen om Nederland geen prioriteit te geven, waardoor de high-end toestellen van LG ongeveer een half jaar later komen dan elders in de wereld. Zo is op dit moment in Nederland alleen de Optimus G beschikbaar, de Optimus G Pro welke begin dit jaar beschikbaar is gekomen in bepaalde delen van de wereld, wordt hier pas in augustus verwacht.