LG heeft besloten zijn smartphones niet langer de merknaam Optimus te geven. De volgende LG-smartphone zal gewoon de G2 gaan heten.

Dit heeft LG vandaag bekendgemaakt in aanloop naar het evenement op 7 augustus in New York waar de G2 onthuld zal worden. In plaats van Optimus zullen de nieuwe high-endsmartphones van LG nu aangeduid worden met een G.

"Onze visie is om LG’s nieuwste G-apparaten synoniem te maken met perfectie, door de lat nog hoger te leggen voor het ultieme in gebruikservaring", zo schrijft dr. Jong-seok Park, CEO van LG, in een verklaring.

Er is nog weinig informatie over de LG G2 bekend, anders dan dat er een Qualcomm Snapdragon 800 in zal zitten, net als in de LTE-A-versies van de Galaxy S4 en de Sony Xperia Z. Daarnaast zou de telefoon een 5,2 inch scherm hebben met een resolutie van 1080p, een 13 megapixelcamera en Android 4.2.2 Jelly Bean.

LG heeft ook hints gegeven voor een nieuwe serie smartphones die de naam Vu zullen krijgen. Deze smartphones hebben een aspectratio van 4:3.

De Optimus-merknaam gaat overigens niet helemaal weg. De Optimus F- en L-serie zullen de merknaam in de toekomst met nieuwe smartphones wel gewoon blijven houden.