1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De vijfde verjaardag van de App Store wordt vandaag gevierd met een aantal applicaties die tijdelijk gratis verkrijgbaar zullen zijn. Apple introduceerde de applicatiewinkel precies vijf jaar geleden voor de iPhone.

De App Store was na de introductie van de iPhone bij ontwikkelaars een veelgevraagde mogelijkheid. In de eerste levensjaren van de smartphone kon men namelijk enkel beschikken over de standaard meegeleverde applicaties, voor andere zaken moest men terugvallen op webapps. Daar kwam in 2008 verandering in, toen Apple de App Store lanceerde, tezamen met 500 applicaties. Eerder dit jaar vierde Apple dat de grens van 50 miljard downloads gepasseerd werd. Momenteel zijn er zo’n 1 miljoen applicaties in de applicatiewinkel te vinden.

De App Store opende vele deuren omdat applicaties direct op de iPhone ge├»nstalleerd konden worden, in plaats van dat dit via een computer moest gebeuren, zoals dat destijds bij de concurrentie nog het geval was. Ook had Apple met de reeds bestaande database van Apple ID’s met betalingsinformatie een stevige troef in handen om ontwikkelaars een makkelijke manier te bieden om gebruikers voor apps te laten betalen.

Op een speciale pagina in de App Store biedt Apple verschillende applicaties zoals Barefoot World Atlas, BADLAND, Tiny Wings en Where’s My Water? tijdelijk gratis aan. Er is ook een sectie waar de verschillende mijlpalen in chronologische volgorde uit de doeken worden gedaan.