Een paar dagen geleden werd er al duidelijk dat de Surface RT-tablet in prijs verlaagd zou worden. Deze prijsverlaging is nu definitief doorgevoerd, ook in Nederland.

De Surface RT kost nu nog maar 350 euro. Het gaat hier dan om het 32 GB-model van de tablet. Dit is een verlaging van 150 euro ten opzichte van het originele prijskaartje van 500 euro. De 64 GB-versie kost nu nog ongeveer 450 euro, ten opzichte van de prijs bij lancering van 600 euro.

Het is onduidelijk hoelang de tablets in prijs verlaagd blijven. De Microsoft Store in de VS meldt geen einddatum, maar de winkelketen Staples in de VS meldt dat de verlaging maar tot 20 juli aan zal houden.

Waarschijnlijk heeft Microsoft de prijs van de Surface RT verlaagd om de huidige voorraden van de tablet op te maken, in aanloop voor de introductie van de tweede generatie Surface-tablets. Dit blijkt uit geruchten op de BUILD-conferentie van Microsoft afgelopen maand, maar helaas is er nog niets concreets. Een andere reden voor de prijsverlaging zouden de tegenvallende verkopen van de tablet zijn.

Windows RT, de ARM-versie van Windows die op Surface RT draait en geen desktopapps anders dan Office en IE kan draaien, wordt grotendeels genegeerd door gebruikers. De meeste consumenten zijn geïnteresseerd in de Surface Pro-tablet met Windows 8 Pro, waarop ook x86-apps te draaien zijn. Het is onduidelijk wat Microsoft met Windows RT voor Surface RT gaat doen, gezien deze editie van Windows niet zo goed loopt.