De prijsverlaging van de Surface Pro-tablet die Microsoft op 4 augustus aankondigde, zal permanent gemaakt worden. De tablet bedoeld voor met name zakelijke gebruikers is dan verkrijgbaar vanaf 786 euro, 100 euro minder dan eerst.

Die 786 euro is de prijs van de 64 GB-versie van Microsofts tablet. De 128 GB-versie van de Surface Pro kost nu 886 euro, eveneens 100 euro minder.

Naast de Surface Pro-tablet verlaagt Microsoft ook permanent de prijs van de touch cover. De touch cover, het aanraaktoetsenbord dat aan de Surface vastgemaakt kan worden, kostte 119,99 euro, maar staat nu in de Microsoft Online Store voor 79,99 euro. De prijs van de type cover is ongewijzigd gebleven: deze bedraagt nog steeds 120 euro.

Surface RT was eerder al in prijs verlaagd en is nu te koop voor 336 euro voor de 32 GB-versie. De prijs van de Surface RT is verlaagd vanwege de zwaar tegenvallende verkopen. Dit zorgde ervoor dat Microsoft 900 miljoen dollar af moest schrijven. Studenten kunnen tot en met 30 september de Surface RT-tablet overigens voor een nog lagere prijs aanschaffen via Surfspot. Dan kost de tablet inclusief touch cover nog maar 250 euro.

Het is mogelijk dat deze prijsverlaging is doorgevoerd omdat de volgende Surface-tablets al voor de deur staan. De Surface RT heeft namelijk een ietwat oude chipset, NVIDIA Tegra 3, en de Surface Pro heeft een Intel-chip die zodanig veel stroom vraagt dat de accuduur maar 2 uur bedraagt. is niet duidelijk. Volgens The Verge is Microsoft een tablet aan het testen met een Snapdragon 800-processor.

Uit een roadmap van Microsoft blijk dat Microsoft plannen heeft voor een tweede Surface, waarbij updates voor zowel het RT- als Pro-model vermeld worden. Mogelijk probeert Microsoft dus nog de voorraden te legen, voordat het de nieuwe modellen introduceert en de verkoop van de oude modellen nog lastiger wordt.

Lees meer