1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is ook begonnen met het doorvoeren van prijsverlagingen op de Surface Pro tablet. Eerder verlaagde het al de prijzen van de Surface RT tablet met 40 procent. De Surface Pro prijsverlaging is wel wat kleiner met 10 procent, wat neer komt op ongeveer 100 dollar.

Microsoft liet aan The Verge weten dat de prijsverlagingen op de Surface RT (review) het gewenste effect hebben gehad: "We zien een groot wereldwijd succes met de Surface RT prijsverlagingen en toetsenbord-cover promoties in de afgelopen maanden en met trots bieden we de Surface Pro dan ook tegen een aantrekkelijker tarief aan". De promotie van de Surface Pro wordt helaas nog niet wereldwijd aangeboden, Microsoft heeft ervoor gekozen de prijsverlaging alleen in een select aantal landen door te voeren, in de Benelux is er nog geen sprake van een prijsverlaging, maar dat kan nog wel komen.

De Surface RT prijsverlaging is wel in de Benelux doorgevoerd en dat heeft de verkopen en populariteit van de tablet een flinke boost gegeven. Wel heeft Microsoft flink verlies geleden op de Surface-tablets omdat het veel teveel exemplaren heeft laten fabriceren.

Microsoft heeft inmiddels min of meer bevestigt dat er een tweede generatie Surface-tablets gaat komen. Geruchten gaan dat er onder meer een RT-versie komt met een Qualcomm Snapdragon 800 processor.