2min Devices

Scholen krijgen 60% korting op Surface RT-tablet

Microsoft komt deze zomer met een grote back2school-actie voor scholen. Onderwijsinstellingen kunnen de Surface RT-tablet aanschaffen met 60 procent korting. In plaats van 499 dollar kunnen zij de tablet aanschaffen voor 199 dollar, zolang de voorraad strekt.

Microsoft gaat hoogstwaarschijnlijk een grote kortingsactie rond de Surface RT (review) houden, het bedrijf had de actie kortstondig op de website staan, maar daarna was deze weer verdwenen. Waarschijnlijk stond de actie wat eerder online dan de bedoeling was, maar deze keert ongetwijfeld terug. Het kortingsprogramma zou lopen van 17 juni tot en met 31 augustus, wanneer de actie nu echt van start gaat is onduidelijk, we hebben Microsoft hierover gecontacteerd en wachten nog op antwoord.

Voor scholen is er geen minimum- of maximumafname, de prijs voor alleen de tablet bedraagt 199 dollar, inclusief touchcover kost de Surface RT 249 dollar. Prijzen in Euro’s waren niet terug te vinden. De actie zal opgezet worden in Nederland en België, maar ook in Australië, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Singapore, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zweden.

Hoeveel Surface RT’s Microsoft beschikbaar heeft voor de actie is onduidelijk, deze actie zou in elk geval een groot aantal orders kunnen opleveren en flink wat Surface RT’s doen verspreiden over de wereld. Microsoft-volgers denken dat het bedrijf te hoog heeft ingezet bij het inkopen van de Surface RT bij producenten en nu met grote voorraden zit die het op deze manier wil kwijtraken.

Bron:ZDNet