1 min

Vannacht heeft de Samsung Galaxy Note III meermaals van zich laten horen. Er zijn schetsen van het apparaat uitgelekt, waarop ook de specificaties van het apparaat worden vermeld. Ook zijn er resultaten van AnTuTu Benchmark ontdekt.

De schetsen van de Galaxy Note III tonen een smartphone met ongeveer hetzelfde ontwerp als de Samsung Galaxy Note II en andere recente toestellen van het Koreaanse bedrijf. Opvallend detail is wel dat er een knop onderaan de rechterzijde van het toestel zit, waarschijnlijk bedoeld om foto’s mee te nemen. Samsung voegt al enige tijd geen cameraknop meer toe aan zijn apparaten, maar komt daar mogelijk op terug.


Op de schetsen zijn ook de specificaties van het toestel vermeld. Zo heeft de phablet een Super AMOLED-scherm van 5,7 inch en een 13 megapixel-camera met een Xenon-flitser. De processor kan verschillen, dit kan een octa-core Exynos-processor zijn, of een quad-core Snapdragon 800 die op 2,3 GHz tikt. Samsung gebruikte voor de Galaxy S4 (review) ook verschillende chips.

Ook werden benchmarkresultaten van de telefoon gevonden, al kunnen deze gemanipuleerd zijn. Als ze echter kloppen, dan zal de Galaxy Note III nieuwe records vestigen. De telefoon behaalde een totaalscore van 33.082 punten. In onze benchmarks is de HTC One (review) op dit moment de recordhouder met 24.814 punten.

De Samsung Galaxy Note III wordt vermoedelijk begin september gepresenteerd tijdens de IFA-beurs in Berlijn.