1 min

Samsung heeft vier versies van de Galaxy S4 (review) gepresenteerd en dit zou ook wel eens kunnen gebeuren met de Galaxy Note III. Naar verluidt komt het Koreaanse bedrijf met vier verschillende uitvoeringen van de phablet.

Samsung zal de Galaxy Note III waarschijnlijk in september uit de doeken doen. Of dan direct alle varianten gepresenteerd worden is onduidelijk, maar er zouden volgens bronnen van ETNews wel vier versies in ontwikkeling zijn. Daarbij zit het verschil bij drie van de toestellen enkel in de specificaties, het vierde toestel heeft ook een kleiner scherm.

Het toptoestel wordt voorzien van een hoogwaardige behuizing, een 13 megapixel camera en een onbreekbaar AMOLED-scherm. De overige toestellen moeten het stellen met een behuizing van plastic en ook het scherm van die toestellen zal minder robuust zijn. Wel krijgen ook deze apparaten een 13 megapixel camera, de kleinste versie moet het doen met een 8 megapixel camera.

Over processors, werkgeheugen en andere specificaties wordt niks gemeld, het is wel aannemelijk dat ook hier verschillen zullen zitten.