Volgens geruchten komt het Chinese Lenovo later dit jaar met zijn eerste Windows Phone 8-apparaat. Het gaat hierbij om een smartphone met een quad-core processor en een Full HD-scherm van 4,7 tot 5 inch.

De Chinese website WPDang is regelmatig goed voor het verspreiden van nieuwe geruchten en doet dat ook nu weer. Anonieme bronnen zouden de Chinezen gemeld hebben dat Lenovo later dit jaar met een high-end Windows Phone 8-apparaat op de proppen komt. Met een scherm van 4,7 tot 5 inch zou de smartphone een groter scherm hebben dan dat we tot nog toe hebben gezien. De Nokia Lumia 920 en 925 hebben een scherm van 4,5 inch.

Officieel gezien is Lenovo geen Windows Phone-fabrikant. Microsoft heeft het Chinese bedrijf niet gepresenteerd als een partner voor het mobiele platform. Er zijn sowieso op dit moment maar vier fabrikanten die officieel apparaten met Windows Phone maken: HTC, Huawei, Nokia en Samsung. Lenovo heeft in het verleden echter al aangegeven dat het geïnteresseerd is in het uitbrengen van smartphones met het platform van Microsoft.

Lenovo en Microsoft hebben ongetwijfeld een hechte band. Microsoft is er althans veel aan gelegen om Lenovo tegemoet te komen: het Chinese merk is onlangs de grootste verkoper van Windows-producten gebleken.