Tussen al het Windows-nieuws van vandaag zat nog een nieuwtje verstopt, namelijk het feit dat Lenovo medio dit jaar zijn eerste Windows Phone-toestel op de markt gaat brengen. Microsoft heeft dat op zijn blog gemeld, of Lenovo zelf op de hoogte is van dit tijdstip is nog even afwachten, het bedrijf roept al jaren dat het met een Windows Phone-toestel op de markt komt.

Alle fabrikanten die smartphones ontwikkelen kiezen voor Android, het enige alternatief dat ze daarnaast nog hebben is eigenlijk Windows Phone. Toch kiezen fabrikanten er de afgelopen jaren bewust voor om niet op de Microsoft-trein te stappen en houden ze vast aan Android. De reden hiervoor ligt ongetwijfeld bij de populariteit van het besturingssysteem en de commerciële mogelijkheden. Zo liet Huawei zich al eens ontvallen dat het nooit winst heeft kunnen maken met zijn Windows Phone-avontuur. Ook Acer, HTC en Samsung hielden het al snel voor gezien.

Nu lijkt Microsoft een nieuwe partner te hebben gevonden die het besturingssysteem een duwtje in de goede richting kan geven. Lenovo gaat namelijk volgens Microsoft dit jaar nog een Windows Phone-toestel op de markt brengen. Dat toestel gaan wij hier in Nederland waarschijnlijk nooit zien, maar in China zal het ongetwijfeld op de markt komen. Op dit moment trekt Microsoft voornamelijk zelf de Windows Phone-kar door de ene naar de andere Lumia-smartphone uit te brengen, maar wat hulp kan zeker geen kwaad.

Microsoft heeft nu weliswaar melding gemaakt van de komst van een Windows Phone-smartphone van Lenovo, maar het Chinese bedrijf heeft er zelf nog niets over gezegd, behalve dat ze al sinds 2011 roepen met een Windows Phone-toestel te komen. Volgens Microsoft komt het toestel medio dit jaar beschikbaar, wat neerkomt op deze zomer als Windows 10 ook beschikbaar komt. Of Microsoft andere grote fabrikanten nog zover gaat krijgen om een Windows 10-smartphone uit te brengen, zal de tijd gaan leren.