KPN-klanten die zich momenteel in het buitenland bevinden kunnen problemen ondervinden met de internetverbinding van hun telefoon. Even leek de zaak hersteld te zijn, maar een deel van de mensen is opnieuw onbereikbaar.

KPN heeft sinds zaterdag last van problemen met de buitenlandse verbindingen. Dat kwam door een kabelbreuk. Dat probleem werd redelijk voortvarend opgelost, maar door de drukte die de grote hoeveelheid vakantiegangers veroorzaakt, raakt het netwerk momenteel overbelast.

Niet alle klanten zijn getroffen door de roaming-storing bij KPN, maar om hoeveel mensen het exact gaat is niet bekend. Gebruikers die getroffen worden door de storing kunnen niet meer bellen, sms’en of internetten via de verbinding van hun apparaten. Mensen die zich in Ethiopië, Frankrijk en Monaco bevonden waren sowieso tijdelijk onbereikbaar, buiten die landen verschilt het per geval.

Vannacht heeft KPN getracht een herstelpoging uit te voeren, maar dat is misgegaan. Klanten die momenteel nog hinder ondervinden in Frankrijk kunnen indien mogelijk proberen om handmatig verbinding te maken met het netwerk van telecomprovider Free. Dan is het weer mogelijk om te bellen en sms’en.