2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het ziet ernaar uit dat Apple een plan heeft om de accuduur van zijn iPhone te verlengen. Het bedrijf wil dat de telefoon het gebruik bijhoudt om zo het energieverbruik daarop af te stemmen.

Dat is de kern van een nieuw patent met de titel ‘Energieverbruik voor elektronische apparaten’ ingediend door Apple. Het systeem omschreven in het patent houdt de locatie en de lengte van je dagelijkse ritten bij. Daarnaast probeert de telefoon de volgende te voorspellen wanneer er weer wordt opgeladen.

De smartphone zou zich daar dan op aanpassen. Dit doet het door vooraf te berekenen hoeveel stroom er naar verwachting verbruikt zal worden, tot aan de volgende laadmogelijkheid. Mocht de iPhone bepalen dat de gebruiker het met zijn huidige gebruikspatroon waarschijnlijk niet haalt tot het volgende oplaadpunt, dan gaat iPhone proberen stroom te besparen, door de helderheid, het ophalen van e-mailberichten en meer aan te passen.

De telefoon kan de locatie van oplaadpunten bijhouden door gebruik te maken van de gps. Er wordt dan opgeslagen wat de stroombron is, hoe lang er geladen wordt en hoe lang geleden de telefoon voor het laatst is opgeladen. Deze informatie in combinatie met hoe de telefoon gebruikt wordt, leidt tot een energiebeheerschema waardoor de telefoon langer mee moet gaan.

Het is onduidelijk of Apple van plan is om de technologie ooit in een iPhone te implementeren. Het bedrijf wil als maar dunnere en lichtere apparaten ontwikkelen. Deze techniek zou dus nog wel eens van pas kunnen komen.