1 min

Sony en Panasonic geloven nog steeds in optische media zoals DVD’s en Blu-rays. Daarom hebben ze de handen ineen geslagen om een nieuwe standaard te ontwikkelen wat de opvolger van de Blu-ray moet worden. De capaciteit van de nieuwe schijfjes moet maar liefst 300GB worden.

Sony en Panasonic gaan samen werken aan de opvolger van de Blu-ray disc. Ze willen een schijfje ontwikkelen waar maar liefst 300GB op kan worden gebrand. De markt verplaatst zich op dit moment steeds meer naar streamingdiensten maar toch zien Sony en Panasonic nog mogelijkheden voor een nieuwe optische disc. Sony en Panasonic willen de nieuwe disc voor het einde van 2015 op de markt brengen en hopen dat de industrie deze wil omarmen.

Sony en Panasonic zullen het met hun nieuwe disc vooral moeten hebben van de professionele markt en nieuwe standaarden waarvoor veel capaciteit is vereist. Zo verschijnen er op dit moment al wel 4K-televisies in de winkels maar het afspelen van 4K-materiaal is nog een lastig verhaal. Het streamen van video’s met een 4K-resolutie is technisch wel mogelijk maar als de grote massa dit gaat doen lopen de bestaande netwerken snel vol. Daarbij zou een disc met 300GB aan capaciteit wel een oplossing kunnen zijn. Alleen de kans is groot dat tegen de tijd het eind 2015 is de huidige netwerken ook flink zijn gegroeid in capaciteit.