1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De EU is akkoord met de nieuwe tarieven voor mobiel bellen in Nederland, dat heeft het laten weten aan de ACM, de Nederlandse waakhond voor de mobiele sector. Het gaat om de tarieven voor mobiel bellen die providers elkaar onderling in rekening brengen, deze waren in vergelijking met andere Europese landen veel te hoog. Uiteindelijk moet de consument hiervan gaan profiteren.

De nieuwe tarieven die providers elkaar in rekening mogen brengen worden zo’n beetje gehalveerd. De tarieven die providers elkaar in Nederland laten betalen voor een telefoongesprek per minuut was buitenproporties. De tarieven in Nederland waren het hoogste van heel Europa en daar komt nu een einde aan.

Het doel van deze verplichte tariefverlaging is dat de Nederlandse consument uiteindelijk minder gaat betalen. We zien al dat verschillende providers onbeperkt bellen gaan aanbieden en dat zal nu mogelijk nog meer gaan gebeuren. Ook Tele2 heeft het afgelopen jaar de tarieven flink onder druk gezet door echt op prijs te concurreren met de andere telecomproviders.

De nieuwe tarieven gaan in per 1 september maar de consument zal dit waarschijnlijk nog niet direct gaan merken. Zij merken het pas als de providers op basis van de nieuwe prijzen besluiten hun abonnementen aan te passen. Of ze dat ook dit najaar al gaan doen is niet duidelijk.