1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

América Móvil heeft officieel zijn zinnen gezet op KPN. De Mexicaanse provider heeft een bod gedaan op alle aandelen van de Nederlandse telecomprovider, dat bod is beduidend hoger dan de waarde van de aandelen op het moment van schrijven.

Momenteel beschikt América Móvil over bijna 30 procent van de aandelen van KPN. Voor de rest van de aandelen wil de provider 2,40 euro per stuk betalen. Als de verkoop doorgaat, heeft KPN een waarde van ongeveer 10 miljard euro.

Op het moment van het bod waren de aandelen van KPN 1,94 euro waard. Bij het openen van de beurs schoot de koers echter direct flink omhoog, waardoor de waarde van de aandelen op dit moment al op 2,36 euro ligt. Het bod van América Móvil ligt 35 procent hoger dan de gemiddelde koers van KPN in de afgelopen 30 dagen.

Het doel van América Móvil is om minimaal de helft van de aandelen in handen te krijgen. Daarmee beschikt de Mexicaanse provider over de helft van het bedrijf en dus ook het zeggenschap. Het doel van de overname is waarschijnlijk om een eerste stap in de Europese markt te zetten.