Op een Chinese website zijn enkele slides uit een presentatie van Asus verschenen. Hierop staat zowel de smartphone- als de tablet-strategie van Asus voor de komende periode vermeld. De tablet-strategie is niet heel verassend maar de smartphone-strategie daarentegen wel. Zo lijkt Asus eindelijk de concurrentie aan te willen gaan aan de hand van een normaal formaat smartphone, het gaat om een toestel met een HD scherm van 5 inch.

Op de slides zijn al enkele bekende producten te zien. Zo zien we de Fonepad (review) en de Padfone voorbij komen, maar ook de nieuwe Nexus 7 en de MemoPad HD 7. Onze aandacht gaat in dit geval vooral uit naar de smartphone-slide omdat Asus op de smartphonemarkt nog niet echt heel actief is. In de Benelux is de PadFone verschenen, een smartphone die je in een behuizing met een scherm kan steken om deze om te bouwen tot een tablet en ook zagen we al de Fonepad, een smartphone met een scherm van 7 inch. Beide producten zijn gericht op nichemarkten en dat heeft ongetwijfeld tot gevolg dat het succes ook niet al te groot is.

Daar komt mogelijk verandering in nu Asus ook een MemoFone HD 5 en Fonepad Note FHD 6 op de slide heeft staan. De FonePad Note FHD 6 wordt hoogstwaarschijnlijk een concurrent van alle phablets die al zijn verschenen of nog moeten verschijnen, bijvoorbeeld de Galaxy Note III, op basis van de naamgeving gaan we uit van een 6 inch smartphone met een Full HD-scherm en een stylus. Het andere toestel lijkt wat meer geschikt voor het brede publiek, een 5 inch smartphone met een HD-scherm, mogelijk gaat Asus deze qua prijs net zo scherp positioneren als de Nexus 7.

Asus heeft nog niets aangekondigd op dit moment, dat gaat hoogstwaarschijnlijk over een week of vier gebeuren, tijdens de IFA-beurs.