2min

De voorzitter van de raad van bestuur van Asus, Jonney Shih, heeft in een interview met All Things D laten weten dat de kans groot is dat Asus in 2014 smartphones uit gaat brengen in de Verenigde Staten. Shih geeft toe dat Asus rijkelijk laat is op de smartphonemarkt, maar het bedrijf doet wel steeds meer ervaring op.

Op de Amerikaanse markt zijn nog geen smartphones verschenen van Asus, alleen een Garminfone welke door Asus werd gefabriceerd. In Europa is het een ander verhaal, hier is Asus weliswaar geen grote smartphonefabrikant maar het heeft wel twee toestellen uitgebracht. De PadFone, een smartphone welke in een tablet kan worden geschoven en de FonePad, een smartphone met een scherm van 7 inch, welke Techzine ook heeft gereviewed. Deze toestellen zijn echter geen groot succes geworden, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat Asus ervoor heeft gekozen aparte toestellen uit te brengen die niet direct de massa aanspreken.

Of Asus op de Amerikaanse markt andere plannen heeft is onduidelijk, mogelijk brengt het daar gewoon een opvolger van een PadFone of FonePad, maar het zou ook zomaar kunnen dat het bedrijf wil proberen met een mainstream smartphone de markt te veroveren. Daarover laat Shih in elk geval nog niets los, behalve dat Asus werkt aan nieuwe innovatieve producten en dat het werkt aan zijn relaties met telecomproviders en retailers.

Asus heeft de afgelopen jaren al allerlei innovatieve en unieke producten gebracht en veel ervaring opgedaan. Zo hebben we met de PadFone een smartphone gehad die je in een grote behuizing moest schuiven met een groot scherm om deze om te toveren in een tablet. Daarnaast heeft het bedrijf ook verschillende transformer tablets gemaakt en laptops waarop zowel Windows 8 als Android draait. Asus heeft in elk geval veel ervaring met allerlei formaten en besturingssystemen.