De volgende update voor Windows Phone zal wijzigingen in de interface doorvoeren. Gebruikers zullen ook de beschikking krijgen over een rotatievergrendeling voor het scherm. De update moet voor het eind van het jaar uitgerold worden.

De GDR3-update voor Windows Phone is bedoeld voor nieuwe hardware, maar zal ook voor bestaande hardware worden uitgerold. De update brengt een rotatievergrendeling voor het scherm van smartphones. De rotatievergrendeling wordt door Microsoft voornamelijk toegevoegd vanwege de komst van Windows Phones met een scherm van 5 inch of groter. Zo’n optie bestaat bij Android en iOS al langere tijd.

In de interface van het hoofdscherm worden kleine wijzigingen doorgevoerd. De iconen in de balk aan de bovenkant van het scherm zullen ook een kleine opfrisbeurt krijgen. Bovendien komt er een mode die speciaal is ontworpen voor gebruik tijdens het besturen van een auto.

Tekstberichten zullen wellicht ook gesynchroniseerd worden tussen mobiele apparaten, PC’s en webdiensten. Het is echter nog onzeker of deze functie de GDR3-update zal halen.