Later dit jaar introduceert Netflix zijn diensten in Nederland en volgens een onderzoek van Telecompaper kan het bedrijf op aardig wat bekijks rekenen. Uit het onderzoek onder 1.800 mensen blijkt dat 10 procent van de ondervraagden een abonnement verwacht af te nemen.

Daar staat tegenover dat een kwart van de ondervraagden zegt dat ze er al zeker van zijn dat ze juist geen abonnement afnemen. Iets minder dan eenderde van de ondervraagden had nog geen idee wat Netflix precies is. De groep met de grootste interesse zijn mensen die beschikken over een tablet. Van de mensen zonder een tablet zou 6 procent welwillend tegenover een abonnement terwijl dat percentage bij de mensen met minstens twee tablets driemaal zo hoog is.

Netflix is een dienst waarbij films en TV-series via internet gestreamd kunnen worden naar een grote variatie apparaten zoals computers, laptops, smartphones, tablets en spelcomputers. In tegenstelling tot veel alternatieven betaalt de consument niet per film of aflevering, maar wordt een maandelijks bedrag gevraagd voor het gebruik.

Netflix heeft bevestigd dat het zijn diensten dit jaar naar Nederland brengt en zou dat naar verluidt al in het derde kwartaal doen. Een abonnement kost maandelijks waarschijnlijk 7,99 euro.