1 min Devices

‘Samsung presenteert smartwatch op 4 september’

Op 4 september zal Samsung hoogstwaarschijnlijk op de proppen komen met de Galaxy Note III, maar volgens SamMobile komt het Koreaanse merk op die dag ook met zijn smartwatch.

Dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een smartwatch, is geen geheim. Het bedrijf bevestigde eerder dit jaar immers al dat hieraan gewerkt wordt. Waarschijnlijk zullen de Koreanen het slimme horloge onder de naam Galaxy Gear in de winkelschappen leggen.

‘Samsung presenteert smartwatch op 4 september’
Er is ook een schets van het horloge op het internet verschenen, afkomstig uit een patentaanvraag. Daarop is te zien dat het horloge een langwerpig scherm zal krijgen, waarschijnlijk is de display buigbaar. Verder zien we aanraakgevoelige knoppen voor terug- en menu-commando’s, alsook een speaker. Andere zaken zijn moeilijker af te leiden, maar lijken op een aan/uit-knop, een micro USB-poort en een microfoon.

De Galaxy Gear zal in ieder geval werken als een accessoire voor Galaxy-telefoons. Of het horloge ook functioneert met andere Android-apparaten of zelfs andere besturingssystemen, valt dus nog te bezien.

Bron:SamMobile