Samsung heeft aangekondigd dat het zijn smartwatch, de Galaxy Gear, op 4 september gaat onthullen.

Dit heeft de vicepresident van Samsung Mobile, Lee Young-hee, tegenover de Korea Times bevestigd. Het apparaat zal op Android gebaseerd zijn en een niet-flexibel scherm hebben. Lee noemt de Galaxy Gear een "draagbaar conceptapparaat". Die uitspraak kan er op wijzen dat Samsung mogelijk niet van plan is de Galaxy Gear aan de massa aan te bieden.

Lee voegt toe dat Samsung vertrouwen heeft dat de Gear een waardevolle impuls kan geven aan de mobiele markt. Over de Galaxy Gear is nog geen informatie gelekt, het is dus onduidelijk wat we volgende week kunnen verwachten.

In hetzelfde interview bevestigt Lee ook het bestaan van de Galaxy Note III, de opvolger van de kruising tussen tablet en smartphone Note II. De Galaxy Note III is wel al een beetje gelekt. De smartphone zal over 3 GB RAM beschikken en een 5,68 inch AMOLED-scherm, een 13 megapixelcamera en een Snapdragon 800 bevatten.

Ook deze smartphone zal verschijnen op 4 september op de IFA-conferentie in Berlijn. Lee deed ten slotte geruchten van de hand dat Samsung zou proberen Blackberry over te nemen.