Ming-Chi Kuo, een analist van KGI Securities met een gedenkwaardig verleden aan voorspellingen, denkt dat Apple een goudkleurige variant van de iPhone 5S zal uitbrengen. Ook houdt Kuo rekening met de intrede van een 64-bit processor in de smartphone.

De gedachte van een iPhone met 128GB aan opslagruimte is niet geheel uit de lucht gegrepen, want Apple bracht eerder dit jaar ook een iPad 4 met evenveel capaciteit uit. De Apple A7-chip is volgens de analist gebaseerd op een 64-bit ARMv8-architectuur. De upgrade naar 64-bit zou significant kunnen zijn omdat 64-bit chips meer geheugen kunnen gebruiken en zodoende kan een systeem dan beter overweg met veeleisende applicaties.

Ook onderdelen van de gouden behuizing hebben zich op uitgelekte foto’s al eens laten zien. Kuo verwacht verder dat de iPhone 5S qua hardware en uiterlijk grotendeels gelijk is aan de iPhone 5, dit is ook de algemene verwachting. De iPhone 5S krijgt geen groter scherm en het werkgeheugen van 1GB blijft eveneens gelijk. Kuo verwacht ook niet dat Apple een NFC-chip zal inbouwen.

Wel wordt de camera verbeterd. De resolutie blijft op 8 megapixel, maar de lens krijgt een groter diafragma zodat foto’s in donkere situaties beter zullen zijn. Een dubbele flitser zal daar ook bij helpen. Kuo liet zich eerder deze week ook al positief uit over de verwachte komst van een vingerafdruksensor in de home-knop van de smartphone.