2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Er is een afbeelding van een nieuwe iPhone uitgelekt, op basis van het uiterlijk kunnen we stellen dat het hier gaat om een iPhone 5S en niet om een iPhone 6. De verschillen op basis van de foto tussen de iPhone 5S en de huidige iPhone 5, zijn dat de 5S een dubbele flitser en een iets grotere accucapaciteit heeft.

Op de foto is duidelijk te zien dat deze nieuwe iPhone beschikt over een flitser bestaande uit twee leds, ook is af te lezen dat de accucapaciteit 5,92 Whr is. De iPhone 5 beschikt over 5,45 Whr. Het verschil in accucapaciteit is dus ook minimaal. Andere verschillen kunnen we helaas niet uit de foto opmaken, behalve dat het uiterlijk identiek is aan de iPhone 5. Er lijkt geen nieuw ontwerp voor de behuizing van de iPhone te komen, ook de kleurstelling komt overeen met de iPhone 5.

Opvallend is dat op de processor geen A6- of A7-naamgeving is te vinden. De iPhone 5 beschikt over de A6-chip van Apple, grote vraag is of Apple een nieuwe chip heeft, of opnieuw de A6 gebruikt. Ook gingen er een tijdje geruchten dat Intel mogelijk de iPhone mocht voorzien van een processor. Een kans die we niet heel groot achten, maar ook niet onmogelijk.

Wel valt uit een datumcode op te maken dat de smartphone in week 43 van 2012 is geproduceerd, wat neerkomt op eind oktober 2012. Dat is echter wel heel erg vroeg voor een nieuwe iPhone. Het kan dus zomaar zijn dat het hier gaat om een prototype en niet om de definitieve versie. Het blijft moeilijk te zeggen, maar er zouden dus nog de nodige veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

Wij achten de kans dat de foto klopt echter nog steeds goed mogelijk. We verwachten dat Apple ergens in september of oktober de nieuwe iPhone zal presenteren, tot die tijd blijft het toch afwachten.