1 min

Een nieuw rapport van Ming-Chi Kuo van KGI Securities meldt dat de iPhone 5C de vervanger zal worden van de iPhone 5. De iPhone 4S zal voorlopig nog verkocht worden, maar de nieuwere iPhone 5 moet al na een jaar het veld ruimen, zo meldt de betrouwbare analist.

Eerder werd verwacht dat de iPhone 5C de vervanger zou worden voor de iPhone 4S, maar Ming-Chi Kuo denkt daar blijkbaar anders over. In een rapport voor investeerders meldt hij dat de iPhone 5 binnenkort uit productie wordt genomen.

Met het voortbestaan van de iPhone 4S zal één probleem langer voort blijven bestaan en dat betreft de aansluiting van de smartphone. De iPhone 5 introduceerde de Lightning-aansluiting, waarvan inmiddels een groot aantal iDevices zijn voorzien. De iPhone 4S hoort daar natuurlijk niet bij en moet het nog stellen met de 30-pins Dock-connector. Met de verlengde levensduur van de iPhone 4S zal deze aansluiting in leven blijven, tenzij Apple het ontwerp van de iPhone 4S wijzigt.

Kuo verwacht dat Apple 8,4 miljoen iPhone 5C’s zal verschepen in dit fiscale kwartaal. De iPhone 5S zal het door productieproblemen wat rustiger aan doen met 5,2 miljoen stuks. Op de langere termijn verwacht Kuo dat de iPhone 5S het beter zal doen dan de iPhone 5C. Over de iPhone 4S maakt de analist geen schatting.

Naar verwachting wordt de hele kwestie een stuk duidelijker op 10 september, Apple zal dan waarschijnlijk een persconferentie beleggen om de iPhone 5S en iPhone 5C te presenteren.