2min

Eerder gingen er al geruchten dat Apple minder iPhone 5C’s liet produceren. Dit wordt nu bevestigd door een rapportage van The Wall Street Journal. Apple besloot hiertoe naar aanleiding van tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone 5C. Tegelijkertijd wordt de productie van de iPhone 5S juist opgevoerd.

Apple heeft de Chinese leveranciers van het bedrijf gevraagd om de productie van iPhone 5C-toestellen te verminderen. Ogenschijnlijk is hiertoe besloten omdat de verkopen van de kleurrijke iPhone tegenvallen.

Zoals we gewend zijn van Apple gaat de prijs van de vorige generatie iPhone pas omlaag op het moment dat het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf uitkomt. Bij de lancering van de iPhone 5S (review) werd echter het besluit genomen om de iPhone 5 per direct uit de markt te halen en daarvoor in de plaats de iPhone 5C uit te brengen. Door een goedkoper te produceren variant met een plastic behuizing uit te brengen hoopte het bedrijf een betere winstmarge per verkocht apparaat te bereiken.

Helaas bleek de vraag naar de iPhone 5C enigszins tegen te vallen. Veel consumenten vinden de iPhone 5C te duur voor een toestel dat een plastic behuizing heeft, dit in tegenstelling tot de iPhone 5 die een aluminium behuizing had.

Overigens is dit niet per se slecht nieuws voor Apple. The Wall Street Journal weet namelijk ook te melden dat de productie van de iPhone 5S juist in een hogere versnelling is gegaan. Doordat consumenten de iPhone 5C te duur vinden voor een plastic toestel, lijken juist meer klanten toch te kiezen voor het vlaggenschip van het Amerikaanse bedrijf.

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple 20 procent minder exemplaren afgenomen van Pegatron, en zelfs eenderde minder producten van Foxconn. Beide bedrijven assembleren iPhones. Op dit moment zijn er geen absolute verkoopaantallen bekend.