Dat de iPhone 5C niet het succes heeft gebracht waar Apple waarschijnlijk op hoopte, wordt al langere tijd vermoed. Het lijkt er zelfs op dat Apple sinds eind 2013 al geen nieuwe exemplaren meer bestelt en nog een monstervoorraad voor handen heeft.

De verkoop van de iPhone 5C (review) voldoet niet aan de verwachtingen die Apple van tevoren had, dat meldt DigiTimes. Bij verschillende winkels en distributeurs zouden in totaal een miljoen exemplaren van de iPhone 5C liggen te wachten op een klant. Bij producent Pegatron zouden nog eens 2 miljoen exemplaren liggen en Apple heeft de productie van de smartphone al sinds eind 2013 een halt toegeroepen, wat met zo’n voorraad geen wonder is.

De iPhone 5C met plastic behuizing is kleurig en biedt goede prestaties, maar de smartphone is ook relatief duur en dat laatste aspect was tegen de verwachtingen in.

De verwachting was dat Apple de iPhone 4 en iPhone 4S in één klap uit het assortiment zou halen en de iPhone 5C, iPhone 5 en iPhone 5S in oplopende prijs zou aanbieden. Dat pakte echter anders uit omdat de iPhone 5C de iPhone 5 verving, de iPhone 4S ging niet met pensioen en wordt nog steeds verkocht.