Volgens AllThingsD zal Apple op 10 september een presentatie voor de pers houden. Op deze dag zal het Amerikaanse merk naar verluidt de iPhone 5S presenteren, maar mogelijk maakt ook de goedkopere iPhone 5C zijn opwachting.

Bij de internationale pers zijn nog geen officiële uitnodigingen op de deurmat geland, maar AllThingsD weet het zeker: Apple houdt op 10 september een presentatie. Een datum in september ligt ook in lijn met de afgelopen jaren. AllThingsD geeft aan dat het zich baseert op bronnen, maar wordt niet specifieker dan dat.

Apple beperkt de presentatie doorgaans niet puur op hardware, maar zal vermoedelijk ook de uiteindelijke versie van iOS 7 uit de doeken doen. Er zijn de afgelopen maanden al vijf bètaversies van het nieuwe mobiele besturingssysteem uitgebracht voor ontwikkelaars.

Waarschijnlijk organiseert Apple op een later moment een tweede persconferentie, waar de nieuwe iPad’s worden gepresenteerd. De gedachte hierachter is mede dat de producten elkaar zo niet ondersneeuwen. Het kan daarnaast ook zo zijn dat de iPad’s momenteel nog niet klaar zijn voor een presentatie.

Een woordvoerder van Apple wilde niet reageren op de specifieke datum.