1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bij de presentatie van de nieuwe iPhone 5S en de iPhone 5C werd direct al duidelijk dat de Benelux niet zal behoren tot de eerste lichting van landen die de nieuwe iPhones kunnen kopen. Wanneer de telefoons wel in onze regio beschikbaar zullen zijn is op het moment van schrijven nog steeds niet bekend.

In tegenstelling tot omliggende landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zullen de iPhone 5S en de 5C in ons kikkerlandje nog niet verkrijgbaar zijn op 20 september aanstaande. Ook zijn er nog geen prijzen bekend, hoewel deze vermoedelijk ongeveer gelijk zullen zijn aan de prijzen in Duitsland: 599 euro voor de iPhone 5C en 699 euro voor de iPhone 5S.

Ook de grote providers kunnen nog geen verheldering bieden over de lancering van de nieuwe iPhones in de Benelux. Tot nu toe wordt er op de websites van telecomproviders slechts aangegeven dat de toestellen binnenkort verkrijgbaar zijn.

Mensen die toch graag op 20 september de nieuwe iPhone willen kopen kunnen dus het beste naar een ander land gaan. In grote steden in de landen waar de toestellen wel beschikbaar zijn zullen de bekende zaken op de dag van lancering de deuren openen om 08:00 uur, al zullen de toestellen waarschijnlijk al grotendeels uitverkocht zijn.

Overigens laat de Apple Store in Oberhausen weten dat het verbeterde veiligheidsmaatregelen zal gaan nemen voor de lancering, in verband met chaos tijdens de lancering van de iPhone 5.