1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De ontwikkelaar van Siri, Nuance, heeft laten weten dat de uiteindelijke versie van iOS 7 op 10 september zal verschijnen. Dat lijkt extra bewijs te zijn dat Apple inderdaad op die datum een event zal houden waarin het eveneens nieuwe iPhones zal onthullen.

De ontwikkelaar genaamd Owen Williams heeft dit e-mailbericht ontvangen en maakt dit openbaar. Williams heeft een screenshot van de mail online gezet.

Nuance is verantwoordelijk voor Siri in Apple’s iOS-besturingssysteem. Siri kan spraak herkennen en natuurlijke taal interpreteren en daarnaast ook feedback geven op de gebruiker in de vorm van spraak. Nuance verzorgt de servers die de spraak van de gebruikers analyseert en interpreteert.

In het e-mailbericht is te lezen: "Zoals je waarschijnlijk weet, zal de iOS 7 GA [algemeen beschikbare versie, red.] op 10 september uitgebracht worden. Het NDEV-programma heeft alvast SpeechKit 1.4.5 gecertificeerd voor iOS 7, maar we hopen dat je nog je eigen tests uitvoert om zeker te zijn dat zodra de upgrade start de Nuance-spraakdiensten nog altijd goed werken."

De lanceerdatum van 10 september lijkt extra bewijs te zijn voor een Apple-event op die datum. Op dit event worden nieuwe iPhones verwacht, waaronder de iPhone 5S en 5C. Overigens hoeft het niet zo te zijn dat Apple iOS 7 ook daadwerkelijk op die datum uitbrengt: waarschijnlijk komt iOS 7 eerst alleen voor ontwikkelaars beschikbaar en een of twee weken later voor het grote publiek.