2min

Apple heeft gisteravond de uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 9 september in San Francisco. Tijdens dit evenement worden ongetwijfeld de nieuwe iPhones gepresenteerd. Apple heeft voor de uitnodiging ook spraakassistent Siri ingezet.

De geruchten die de ronde deden over een Apple-evenement op 9 september blijken te kloppen. Daarmee klopt mogelijk ook de informatie dat de nieuwe iPhones vanaf 18 september te koop zullen zijn in de eerste landen, waaronder de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In Nederland verschijnen de nieuwe iPhones dan waarschijnlijk op 25 september.

De uitnodiging van Apple laat zoals gewoonlijk weer veel te raden over, wel heeft het bedrijf Siri ingezet voor de uitnodiging. Door de volgende vraag aan Siri te stellen kregen de genodigde nog een beetje extra informatie: "Hey Siri, give us a hint".

Verwacht wordt dat Apple twee of drie nieuwe iPhones zal presenteren, een iPhone 6s, een iPhone 6s Plus en mogelijk een iPhone 6c. De toestellen worden waarschijnlijk voorzien van Force Touch, een nog stevigere behuizing, een A9-processor, 2GB aan werkgeheugen en de camera krijgen na al die jaren een upgrade in het aantal megapixels. In plaats van 8 megapixels zou Apple nu overstappen op 13 megapixels.

Tegelijk met de introductie van de nieuwe iPhones komt uiteraard ook iOS 9 beschikbaar en watchOS 2 voor de Apple Watch. Ook zijn er nog geruchten over de introductie van een nieuwe Apple TV, deze zou een hardware-upgrade krijgen met een A8-processor en ondersteuning voor 4K-beelden, meer opslagruimte, een nieuwe afstandsbediening met touchpad en ondersteuning voor Siri. De kans bestaat echter dat Apple binnenkort nog een evenement organiseert voor de iPad-introductie en dan pas de nieuwe Apple TV introduceert.