Samsung heeft in de documentatie voor ontwikkelaars bevestigd dat er een smartwatch zit aan te komen met een ronddraaiende ring Zij kunnen apps gaan ontwikkelen die inspelen op de bediening via een ronddraaiende ring.

Samsung werkt aan een ronde smartwatch met daarop een ronddraaiende ring waarmee het horloge bediend kan worden. Samsung heeft documentatie vrijgegeven voor appontwikkelaars waaruit dat blijkt. De naam van de smartwatch is nog niet bekendgemaakt maar volgens geruchten zou het horloge de naam Galaxy Gear A gaan dragen.

Voor Samsung wordt dit het eerste horloge met een rond scherm, volgens de documentatie is is het een scherm van 1,65 inch met een schermresolutie van 360 x 360 pixels. De grote vraag is natuurlijk of Samsung zich weet te onderscheiden van andere ronde smartwatch modellen, zoals de Motorola Moto 360 (review) en de LG G Watch R. Wellicht dat Samsung daarin gaat slagen met de ronddraaiende ring.

De ring op de smartwatch kan worden gebruikt om te scrollen maar ook om veegbewegingen te simuleren. De smartwatch wordt waarschijnlijk pas in september tijdens de IFA in Berlijn aangekondigd. Tijdens deze beurs zal Samsung ook ongetwijfeld de Samsung Galaxy Note 5 introduceren, de opvolger van de Samsung Galaxy Note 4 (review).