1 min

Volgens ETNews zal Samsung de Galaxy S5 van een metalen behuizing voorzien. De productie van het toestel zou nog dit kalenderjaar aangevangen worden. Eerder gingen al geruchten over de aanwezigheid van een camera met een 16 megapixel-resolutie en een optische stabilisator.

De geruchten rondom de Samsung Galaxy S5 beginnen langzamerhand op gang te komen. De Galaxy S4 is op het moment van schrijven al enkele maanden op de markt en het is eigenlijk een wonder dat wilde verhalen rondom Samsung’s nieuwe vlaggenschip nu pas losbarsten.

Om voldoende metalen behuizingen beschikbaar te hebben voor de lancering van de Galaxy S5, zal Samsung al dit jaar beginnen met de productie ervan. Het maken van metalen behuizingen kost aanzienlijk meer tijd dan in het geval van plastic, maar het levert wel stevigere toestellen op. Het is nog de vraag of Samsung ervoor kiest om het verwisselen van de accu mogelijk te maken.

Al sinds de aanloop richting de Samsung Galaxy S III gaan er geruchten over een behuizing die niet van plastic gemaakt is. Bij de Galaxy S III bleek dat echter toch gewoon het geval te zijn en de opvolger had een vrijwel identieke huls. Voorlopig nemen we dit gerucht dus maar met een korreltje zout.