1 min

De Britse telecomprovider Three heeft aangekondigd de roamingkosten in zeven landen te schrappen. Klanten van Three kunnen in die landen gewoon uit hun bundel bellen, sms’en en internetten.

Het ‘Voel je thuis’-programma, zoals Three het laten vallen van roamingkosten noemt, wordt actief in Ierland, Australië, Italië, Oostenrijk, Hong Kong, Zweden en Denemarken. Zodra klanten van Three een van die landen betreden, zullen ze hun telefoon gewoon kunnen gebruiken zoals ze dat in hun eigen land ook doen.

Three heeft in die zeven landen met lokale telecomproviders afgesproken om de roamingkosten af te schaffen.

Indien Three-klanten buiten de bundel gebruik maken van de diensten in een van de landen, zal het tarief voor bellen, sms’en en internetten nog altijd lager zijn dan de normale roamingkosten in het betreffende land.

Het ‘Voel je thuis’-programma is van toepassing op klanten die prepaid betalen of een abonnement hebben en ook zakelijke klanten kunnen ervan profiteren. Klanten met een onbeperkt abonnement, zullen overigens wel beperkingen opgelegd krijgen. Het zal overigens niet mogelijk zijn om gebruik te maken van tethering in het buitenland.

Of meer providers volgen, is nog maar de vraag. Roamingkosten zijn nog altijd erg lucratief voor de telecomproviders. Mogelijk dat de Europese Commissie daar verandering in kan brengen.