2min

Ook Acer gaat zich mengen in de strijd om de consument die een goedkope tablet wil aanschaffen. Het Taiwanese bedrijf komt met de Iconia B1-A71, welke een adviesprijs gaat krijgen van minder dan 150 dollar. De tablet krijgt een schermformaat van 7 inch en zal gaan draaien op Android Jelly Bean.

Acer gaat hiermee direct de strijd aan met de Google Nexus 7 die door Asus wordt gemaakt. In sommige andere landen zal Acer echter ook moeten concurreren met de Amazon Kindle Fire. Als we kijken naar de specificaties, dan zien we uiteraard geen extreme specificaties. Acer heeft gekozen voor een Mediatek dual-core processor van 1,2 GHz (MTK 8317T) met 512MB aan werkgeheugen en een 7 inch WSVGA-scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. De opslagcapaciteit bedraagt 8GB, maar is uit te breiden via een micro SD-kaartje van maximaal 32GB.

De tablet beschikt alleen over een camera aan de voorzijde van 0,3 megapixel. Foto’s of video’s opnemen behoort dus niet tot de mogelijkheden met deze tablet. De camera aan de voorzijde is puur en alleen geschikt voor videobellen.

Als we door de overige specificaties die Acer heeft aangeleverd heen gaan, dan valt ons op dat de capaciteit van de batterij aan de lage kant is voor een tablet: slechts 2710 mAh. Ook vinden wij de tablet alles behalve dun is met zijn 11,3 millimeter. Uiteraard moet je een tablet in je handen hebben voor een goed oordeel, maar 11,7 millimeter lijkt vrij veel. Het gewicht van 320 gram valt daarentegen weer alleszins mee.

Wanneer de tablet beschikbaar komt en in welke landen, is nog niet duidelijk. Het enige wat Acer heeft losgelaten is dat de prijs onder de 150 dollar moet gaan kosten.