1 min

Gisteren werd al duidelijk dat Samsung werkt aan een technologie die het mogelijk maakt vingerafdrukken te herkennen, waarschijnlijk door middel van een sensor op de smartphone. Wanneer en op welke smartphone dit voor het eerst zou worden toegepast was tot dan toe onbekend. Een insider bij Samsung meldt echter dat de Galaxy Note III al het eerste apparaat met zo’n sensor zal zijn.

Later vandaag zal Samsung de Galaxy Note III presenteren op de IFA in Berlijn. Zojuist lijkt bekend geworden, mede dankzij een medewerker van Samsung op de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling, dat deze Galaxy Note III zal worden uitgerust met vingerafdrukherkenning.

De sensor die verantwoordelijk is voor het daadwerkelijk herkennen van de vingerafdruk zal zich aan de achterzijde van de Note III bevinden. Deze technologie maakt het mogelijk de feitelijke eigenaar van de smartphone te onderscheiden van een gastgebruiker. Dit zal zich uiten in onder andere een persoonlijk welkomstscherm voor de eigenaar. Dergelijke vingerafdrukherkenning kan tevens aan de basis liggen voor een veiligere manier van mobiel afrekenen en bankieren.