2min

De vingerafdruksensor in de Samsung Galaxy Note 4 krijgt meer functies dan de sensor die in de Galaxy S5 zit. Samsung zou de techniek achter de sensor hebben verbeterd en verder doorontwikkeld.

Volgens Sammobile wordt de vingerafdruksensor van de Galaxy Note 4 een stuk beter en uitgebreider dan de sensor van de Galaxy S5. Samsung maakt gebruik van technologie van Synaptics om de vingerafdruk te lezen, deze technologie combineert de invoer van de vingerafdruksensor met de invoer van het scherm om een vinger te detecteren. Samsung gebruikt deze technologie ook al in de Galaxy S5, het is dan ook belangrijk om je vinger te laten beginnen op het scherm en naar beneden te vegen over de vingerafdruksensor om deze goed te laten werken.

De functies die Samsung op de Galaxy S5 al bied met de vingerafdruksensor zitten ook in de Galaxy Note 4. Het scherm ontgrendelen, privé mode met vingerafdruk authenticatie, Samsung account verificatie en PayPal-betalingen. Daar voegt het Koreaanse bedrijf nu nog enkele nieuwe functies aan toe, die waarschijnlijk later middels een software-update ook naar de Galaxy S5 zullen komen.

Een van de nieuwe functies is fingerprint shortcuts, daarmee kan je een applicatie laten opstarten als je het toestel ontgrendelt met een bepaalde vinger. Als je bijvoorbeeld het toestel ontgrendelt met je duim in plaats van je wijsvinger kan je de camera-app laten opstarten.

Ook wordt het mogelijk om jezelf aan te melden op websites via de vingerafdruksensor. Je hoeft dan niet je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. De Galaxy Note 4 zal op 3 september worden gepresenteerd op de IFA in Berlijn, dan zal exact duidelijk worden hoe het toestel eruit ziet en welke functies er zijn toegevoegd.