1 min

Tags in dit artikel

,

Na de presentatie van de Samsung Galaxy Note 3 op de IFA in Berlijn, wordt er steeds meer bekend over de technologie die in deze smartphone is verwerkt. Zo blijkt de smartphone voorzien van USB 3.0-ondersteuning.

De Samsung Galaxy Note 3 is één van de de eerste, zo niet de allereerste smartphone die uitgerust zal zijn met een USB 3.0 micro B-aansluiting. Dit zal een vooruitgang zijn ten opzichte van de huidige standaard.

Het belangrijkste voordeel van USB 3.0 gaat de snelheid van de gegevensoverdracht met bijvoorbeeld een pc met 80 procent omhoog. Een bijkomend voordeel is dat niet maximaal 500mA, maar 900mA door de kabel wordt gestuurd. Daardoor wordt de batterij van de smartphone veel sneller opgeladen wanneer deze aan een pc is gekoppeld. Zo komt het opladen aan de pc of via een stopcontact een stuk dichter bij elkaar.


De USB 3.0-aansluiting is op veel mobiele externe harde schijven al terug te vinden en bovendien backhands compatible met de USB 2.0-kabels waarmee vrijwel alle smartphones worden geleverd.