1 min

Volgens een Zuid-Koreaanse nieuwssite zal Samsung met de introductie van de Galaxy Note 5 gaan overstappen op de nieuwe USB Type-c poort. De kans is groot dat alle toestellen die daarna verschijnen allemaal voorzien zijn van zo’n poort en dat de micro USB 2.0-poorten in rap tempo plaats gaan maken voor Type C.

De nieuwe poort is in januari van dit jaar officieel aangenomen als standaard, maar dat was helaas te laat voor diverse fabrikanten om hun nieuwe smartphones te voorzien van een dergelijke poort. Daarom zien we op bijvoorbeeld de HTC One M9 (review) en Samsung Galaxy S6 (review) nog micro USB 2.0-poorten.

Voor toestellen die in september verschijnen, waaronder de opvolger van de Samsung Galaxy Note 4 (review), is het ruim op tijd. Verwacht wordt dan ook dat we vanaf september veel meer producten gaan zien met de nieuwe USB-poort die ook omkeerbaar is. De grote vraag is nog even of de fabrikanten dan ook kiezen voor USB 3.1 of dat ze de nieuwe poort toepassen met de oudere USB 2.0-technologie.

Ook is het nog even de vraag wat Apple gaat doen, het bedrijf uit Cupertino heeft flink bijgedragen aan het vaststellen van de nieuwe standaardpoort en heeft de poort inmiddels al toegevoegd aan de nieuwe Macbook. Of het bedrijf ook afscheid gaat nemen van zijn lightning-poorten op de iPhone en iPad zal ook later dit jaar duidelijk moeten worden.