De nieuwe generatie Surface-tablets van Microsoft zit eraan te komen. Op een evenement dat op 23 september in New York plaats zal vinden zullen naar verwachting de tweede versie van de Surface RT en Surface Pro worden aangekondigd.

Naar verschillende persbureau’s heeft Microsoft uitnodigingen verstuurd. Specifieker dan de aankondiging van de nieuwe Surface RT- en Surface Pro-tablets was Microsoft niet. Het kan dus zijn dat er nog meer nieuwe producten of randapparatuur worden gepresenteerd. De Microsoft Surface Pro-tablet zal ongetwijfeld worden uitgerust met een Haswell-processor van Intel, de krachtigere Surface RT zal werken met een nieuwere Tegra-processor van Nvidia.

Vast kan worden gesteld dat de daadwerkelijke verkoop van de opvolger van de Microsoft Surface tablets nog zeker een maand op zich laat wachten. 18 oktober zal namelijk Windows 8.1 gelanceerd worden en het ligt voor de hand dat Microsoft de nieuwe tablets op dit besturingssysteem zal laten draaien.

Tegelijkertijd gaan er geruchten dat Nokia enkele dagen later de nieuwe tablet met ARM-chip of de nieuwe Lumia Bandit zal aankondigen. Voor een dergelijke aankondiging zijn overigens nog geen uitnodigingen verstuurd en het is dus nog wachten op nog een officiële aankondiging.

Wanneer en voor welke prijs de vernieuwde Surface Pro- en Surface RT-tablets in de Benelux zullen arriveren is nog onbekend, dat duurde bij de originele Surface-tablets enkele maanden langer dan in de Verenigde Staten.